Blir du «stalket» på Facebook og i sosiale medier?

Bilde: Pixabay, blir du forfulgt på Facebook?

Har du noen gang opplevd at «folk du ikke kjenner», dukker opp på Facebook som forslag til «folk du kanskje kjenner»? Eller har du kjent på følelsen av at han eller hun «stalker» deg siden de til stadighet dukker opp som forslag?

Da må jeg dessverre skuffe deg. Den dypt bevarte hemmeligheten ligger hos Facebook og det ser ut til å forbli sånn en god stund til. Likevel er det mange som spekulerer på nett og i ulike forum om hvorfor dette skjer?

Facebook skal ha kommet ut med en uttalelse om at deres systemer er styrt av algoritmer, AI og smart teknologi. De har angivelig bekreftet noen av spekulasjonene om at felles venner, nettverk, tagging på samme bilde er faktorer som slår inn, men avkrefter at når noen søker på profilen din så kommer det opp «kanskje du kjenner?».

Bilde: Pixabay.com – «Storebror ser seg» han kan nesten lese tankene dine».

LinkedIn

LinkedIn derimot er litt annerledes, der får du opp varsel på hvem som har sett på profilen din og når. Til forskjell fra Facebook, er dette en helt annen kanal som brukes til å knytte kontakter i jobb sammenheng. Det ville virke veldig rart å gå inn på profilen til en person på LinkedIn og ikke be om å «knytte kontakt» når du først har vært inne.

Dette er nok en del av strategien til LinkedIn at de «tvinger» deg til å øke nettverket ditt. Det er svært uvanlig å bruke LinkedIn til anonym «snoking» i så tilfelle måtte du betalt en formue for det. De som jobber som head hunter eller rekruttering bruker oftere denne funksjonen.

Digital markedsføring

Det er gått 4 uker inn semesteret og læringskurven har vært bratt. Jeg trodde mine fire første uker som grunder for tolv år siden var den mest brutale kurven, men der ble jeg slått av pensumlista til Arne Krokan.

Bilde: Pixabay.com

For fire uker siden visste jeg ikke hvem Arne Krokan var, jeg visste heller ikke hva smart muliggjørende teknologi kunne gjøre og hvilken verden som lå der ute med muliggjørende teknologier. Jeg er også blitt introdusert for en helt ny form for læring og har til tider følt meg som ett lite barn som lærer og gå. MEN, det har funket!

«Jeg skal støtte deg, vise deg hvordan du gjør det, men du må gå selv. Faller du, finner du ut hvordan du skal reise deg».

Silje Lisether – Det er brutalt, men for en mestringsfølelse!

Fremtiden styres av teknologi

Amazon, Google, Snapchat, LinkedIn er noen av plattformene som styres av smart teknologi. For en digital markedsfører er det viktig å forstå det grunnleggende innen nettverksøkonomi, hva det er, hva de forskjellige valgene vi gjør fører til og hvilken effekt dette har på virksomhetens transaksjonskostnader og nettverkseffekter.

Bilde: Pixabay – Læring og teknologi er fremtiden.

Arne Krokan har skrevet flere bøker, men to av de vi bruker i dette faget er – «Nettverksøkonomi» og «Det friksjonsfrie samfunn». Han har delt sin kunnskap med oss fire dager i uken, gjennom denne delen av kurset. Flere artikler, studier, filmer rundt dette tema. Introdusert oss for forskjellige kommunikasjons plattformer jeg ikke kjente til. Dette har vært det mest spennende og givende faget jeg har hatt noen sinne.

Arbeidsplasser vil forsvinne

En av de tingene jeg har lært er at i fremtiden vil arbeidsplasser forsvinne og samfunnet vil oppleve radikale endringer neste 5 årene. Digitalisering og smart teknologi er kommet for å bli og vil ta over arbeidsprosesser. Vi vil trenge færre mennesker til å gjøre de samme jobbene, enkelte bransjer vil bli helt borte og behovet for utdanning og innovasjon vil være stort for å kunne skape nye arbeidsplasser.

Bilde: Pixabay.com – Fremtiden styres av teknologi.

Hver dråpe teller

For deg som følger denne bloggen, og gradvis vil lære mer om digital fremtid, digital markedsføring, digital økonomi, plattformer, analyser av data, kommunikasjon i sosiale medier eller nettbutikk – følg med.

Kanskje du er en av de som vurderer å gå på skole, eller ta ett kurs? Min oppfordring som student på 33 år og med fire barn er: Ikke tenk, bare gjør det og sett i gang, det verste som kan skje er at det ikke funker.

«Gresset gror, mens kua dauer»

Astrid Østvik Morin 62 år – Kom i gang, gammel eller ung.

Dette semesteret vil jeg rette en stor takk til Thea Eide, min studievenninne som har holdt ut med meg i Google doks. Alle morsomme stunder på telefon og snap som har lyst opp disse korona ukene i 2021.

Takk til nye studie venner som jeg ikke kjente tidligere, for at dere har bydd på dere selv.

Takk til mamma som har vært en av mine største «tilhengere» i dette faget i bloggingen min. Hun har lånt ut ørene sine utallige timer etter forelesninger, korrigert innlegg og diskutert flere temaer med meg.

Takk til min foreleser – Arne Krokan! Uten deg, din formidlingsevne, disiplin og krav du stiller, ville ikke disse fire uken vært det samme. Du har utgjort en forskjell ved å inspirere meg gjennom dine forelesninger til å holde på målet mitt langt der fremme.

Bilde: Pixabay –

I skrivende stund sitter jeg også med hovedoppgaven som handler om en av de største aktørene innen e-handel i verden, nemlig Amazon! Denne skal leveres inn om tre dager så må avslutte innlegget for i dag. Vi snakkes :D!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow by Email
Facebook
LinkedIn